Log in

Κατάθλιψη

Εργαστήριο Συστημικής Θεραπείας


15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018


ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ


Doing something is the opposite of depression.
Steve de Shazer


Όποιος υποφέρει από καταθλίψεις, συνήθως δεν μπορεί να συγκεντρωθεί καλά σε εξωτερικά πράγματα, αφού ο εσωτερικός του κόσμος τραβάει επάνω του σχεδόν το σύνολο της προσοχής του και την καθηλώνει. Αυτό απορροφάει σχεδόν όλη του την ψυχική ενέργεια. Όποιος κάτω από τέτοιες συνθήκες κάνει οτιδήποτε, πρέπει να το κάνει με πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια από ότι οι άνθρωποι που έχουν καλή διάθεση. Συχνά πρόκειται για έναν πολλαπλάσιο βαθμό εσωτερικής κινητοποίησης.

Περισσότερα...

Βασικά στοιχεία οικογενειακής ψυχολογίας

Συστημικό σεμινάριο 2017-2018

Βασικά στοιχεία οικογενειακής ψυχολογίας

Κατανοούμε και βοηθάμε οικογένειες

Απαραίτητα για όλους όσους εργάζονται με οικογένειες

Το σεμινάριο αυτό συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά και απευθύνεται με πολλά παραδείγματα από την πράξη σε όλους όσους εργάζονται επαγγελματικά με παιδιά, εφήβους, ζευγάρια, γονείς και οικογένειες, σε νεαρούς επαγγελματίες και σε φοιτητές σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο -καθώς και σε όλους τους οικογενειακούς ανθρώπους. Στόχο έχει την κατανόηση της ψυχολογίας για τις εξελίξεις, τις χαρές και τις κρίσεις της μοντέρνας οικογένειας και (μετά το πολύ επιτυχημένο ξεκίνημά του την περασμένη χρονιά) περιέχει πλέον τα κεφάλαια:


• Οι πιο μακροχρόνιες σχέσεις οικειότητας - αδέλφια
• Εξωσυζυγικές περιπέτειες - μεταξύ ασφάλειας και πόθου
• Ο χωρισμός ως λύση
• Το νόημα μιας δύσκολης ζωής - μoνογονείς
• Υψηλές προσδοκίες - δεύτερες οικογένειες
• Το οικείο και το ξένο - οικογένειες μεταναστών
• Ο άνθρωπος πεθαίνει, η οικογένεια όχι - οι σχέσεις μεταξύ των γενεών
• Γλωσσάρι επιλεγμένων εννοιών της οικογενειακής ψυχολογίας

Εισηγητής: Τάσος Ζήσης, Υπεύθυνος του Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Τόπος: Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Παπαδιαμάντη 2, Καλαμαριά.

Ημερομηνίες: Μια Τρίτη τον μήνα, ώρες 18.30 - 20.45, στις ημερομηνίες:
12.9., 10.10., 14.11., 12.12.2017, 16.1., 13.2, 13.3., 17.4., 15.5. και 12.6.2018.
(Θα γίνει και ομάδα της Δευτέρας, όπου οι ημερομηνίες θα είναι κάθε φορά η προηγούμενη μέρα από τις παραπάνω την παλιά ώρα 19.30-21.45).

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 25 άτομα.

Κόστος: 25,- € για κάθε συνάντηση.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλέφωνο 2310 423677, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.systimiki.gr/sith

Εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Ζευγαριών

Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014 ένας νέος κύκλος εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία Ζευγαριών. Η διάρκειά του θα είναι ετήσια και θα λήξει τον Ιανουάριο του 2015. Το κόστος ανέρχεται συνολικά στα 1.400 Ευρώ. Η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014. Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα καταρτιστεί απο την ομάδα που θα συμμετέχει. Παρακαλώ να κάνετε ηλεκτρονικά δηλώσεις συμμετοχής. Προϋπόθεση είναι να εργάζεται κάποιος ή να μπορεί να εργαστεί με ζευγάρια. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ολοκληρώσει ήδη μια συστημική εκπαίδευση.

Σεμινάριο αυτογνωσίας – Ανάπτυξη του προσωπικού στυλ θεραπείας

Με τον Τάσο Ζήση

Τα ιδιαίτερα δυνατά και αδύνατα σημεία μπορούν να αποτελούν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μέσα στις θεραπευτικές και συμβουλευτικές διαδικασίες, όχι όμως μόνον εκεί. Το να τα γνωρίζει κάποιος καλύτερα, δηλαδή να έχει κάνει εμπειρίες με τον εαυτό του, μπορεί να είναι το πρώτο βήμα, ώστε να αξιοποιεί τόσο τα δυνατά όσο και τα αδύνατα σημεία ή ότι ο ίδιος θεωρεί ως τέτοια για τους πιο διαφορετικούς σκοπούς. Το σεμινάριο αυτογνωσίας μπορεί να αξιοποιηθεί από τους συναδέλφους που εκπαιδεύονται ή έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στη Συστημική Θεραπεία για να κάνουν περισσότερες εμπειρίες με τον εαυτό τους.

Περισσότερα...

Συστημική για αρχάριους

Το 2ήμερο αυτό σεμινάριο προσφέρει μια συμπαγή και εποπτική γενική εικόνα για τις βασικές έννοιες και τεχνικές της συστημικής προσέγγισης στη θεραπεία και τη συμβουλευτική.

Περισσότερα...

© 2014 Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης