Log in

Εργαστήριο Εξάσκησης στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)

Εργαστήριο Εξάσκησης στην Ενσυνειδητότητα (Mindfulness)


Το "Εργαστήριο Εξάσκησης στην Ενσυνειδητότητα" είναι ένας βοηθός σε φάσεις δυσθυμίας και κατάθλιψης. Η ενσυνειδητότητα μας βοηθάει να αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες σκέψεις και συναισθήματα χωρίς να ταυτιζόμαστε με αυτά. Οι δύσκολες σκέψεις χάνουν έτσι σιγά-σιγά τη δύναμή τους και μπορούν να μειωθούν οι φιόγκοι μηρυκασμού των σκέψεων και τα καταθλιπτικά σχήματα σκέψης και να δημιουργηθεί έτσι χώρος για μεγαλύτερη χαλαρότητα και για μια καλοπροαίρετη στάση απέναντι στον εαυτό μας (αυτο-συμπόνια). Η εξάσκηση στην ενσυνειδητότητα είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να αντιμετωπίζουμε θεραπευτικά τις οδυνηρές σκέψεις και συναισθήματά μας. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι π.χ. για την πρόληψη υποτροπής της κατάθλιψης μπορεί να είναι εξίσου επιτυχημένη με τη λήψη ψυχοφαρμάκων. Το εργαστήριο αυτό απευθύνεται όχι μόνο σε ανθρώπους με προβλήματα κατάθλιψης, αλλά και σε όσους υποφέρουν π.χ. από μεγάλο στρες, άγχος, επανερχόμενες αρνητικές σκέψεις, χρόνιους πόνους. Σε 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις θα εμβαθύνουμε στα περιεχόμενα της ενσυνειδητότητας. Επίσης θα χρησιμοποιήσουμε κατάλληλο υλικό που θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες να εντάξουν την πρακτική της ενσυνειδητότητας στην καθημερινότητά τους.

Συντονιστές:
Τάσος Ζήσης, Ψυχολόγος, Υπεύθυνος του Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Άννη Αναστασιάδου, καθ. Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στην Ολιστική Γυμναστική (Μέθοδος Dr. L. Ehrenfried).

Τόπος: Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Παπαδιαμάντη 2, Καλαμαριά.

Ημερομηνίες: Το εργαστήρι θα προγραμματιστεί όταν θα υπάρχουν αρκετές δηλώσεις ενδιαφέροντος για συμμετοχή.

Ώρες: Κάθε συνάντηση 18.00 με 20.15.

Αριθμός συμμετεχόντων: 10 έως 16 άτομα.

Κόστος: 240,- € συνολικά για τις 8 συναντήσεις.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Στα τηλέφωνα 2310 423677 ή 2310 851896 ή στα
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κλινική οικογενειακή ψυχολογία (Β' Μέρος)

Συστημικό σεμινάριο 2019/2020

Κλινική οικογενειακή ψυχολογία (Β' Μέρος)

Κατανοούμε και βοηθάμε οικογένειες

Περί υγείας και αρρώστιας στην οικογένεια

Οι οικογενειακές σχέσεις μπορούν να ενισχύσουν την υγεία των μελών μιας οικογένειας αλλά μπορούν και να συμβάλλουν στη δημιουργία, την εξέλιξη και τη θεραπεία ψυχικών διαταραχών. Αποφασιστικής σημασίας είναι το συναισθηματικό οικογενειακό κλίμα και η αντιμετώπιση των συγκρούσεων. Στο σεμινάριο αυτό θα φωτίσουμε τις συνάφειες αυτές και θα δείξουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για βοήθεια, συμβουλευτική και θεραπεία. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα επίκαιρα δεδομένα για όσα προλάβουμε μέσα σε αυτήν τη χρονιά από τα εξής κεντρικά θέματα της Κλινικής Οικογενειακής Ψυχολογίας:

  • Σχιζοφρένεια και οικογένεια (Β' μέρος)
  • Παιδιά "ψυχασθενών" γονιών
  • Εξάρτηση, οικογένεια και παιδιά
  • Στρες σε οικογένειες με υψηλό συγκρουσιακό δυναμικό
  • Παραμέληση και κακοποίηση παιδιών
  • Σεξουαλική κατάχρηση σε οικογένειες
  • Το συναισθηματικό οικογενειακό κλίμα

Εισηγητής: Τάσος Ζήσης, Υπεύθυνος του Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Τόπος: Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Παπαδιαμάντη 2, Καλαμαριά.

Ημερομηνίες: Μια Τρίτη τον μήνα και ώρα 18.00 έως 20.15 στις ημερομηνίες:

17.9., 15.10., 12.11., 10.12.2019 και 14.1., 11.2., 10.3., 07.4. 12.5., 16.6.2020.

 

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 25 άτομα.

 

Κόστος: 25,- € για κάθε συνάντηση.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλέφωνο 2310 423677, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Ζευγαριών

Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014 ένας νέος κύκλος εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία Ζευγαριών. Η διάρκειά του θα είναι ετήσια και θα λήξει τον Ιανουάριο του 2015. Το κόστος ανέρχεται συνολικά στα 1.400 Ευρώ. Η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014. Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα καταρτιστεί απο την ομάδα που θα συμμετέχει. Παρακαλώ να κάνετε ηλεκτρονικά δηλώσεις συμμετοχής. Προϋπόθεση είναι να εργάζεται κάποιος ή να μπορεί να εργαστεί με ζευγάρια. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ολοκληρώσει ήδη μια συστημική εκπαίδευση.

Σεμινάριο αυτογνωσίας – Ανάπτυξη του προσωπικού στυλ θεραπείας

Με τον Τάσο Ζήση

Τα ιδιαίτερα δυνατά και αδύνατα σημεία μπορούν να αποτελούν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μέσα στις θεραπευτικές και συμβουλευτικές διαδικασίες, όχι όμως μόνον εκεί. Το να τα γνωρίζει κάποιος καλύτερα, δηλαδή να έχει κάνει εμπειρίες με τον εαυτό του, μπορεί να είναι το πρώτο βήμα, ώστε να αξιοποιεί τόσο τα δυνατά όσο και τα αδύνατα σημεία ή ότι ο ίδιος θεωρεί ως τέτοια για τους πιο διαφορετικούς σκοπούς. Το σεμινάριο αυτογνωσίας μπορεί να αξιοποιηθεί από τους συναδέλφους που εκπαιδεύονται ή έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στη Συστημική Θεραπεία για να κάνουν περισσότερες εμπειρίες με τον εαυτό τους.

Περισσότερα...

Συστημική για αρχάριους

Το 2ήμερο αυτό σεμινάριο προσφέρει μια συμπαγή και εποπτική γενική εικόνα για τις βασικές έννοιες και τεχνικές της συστημικής προσέγγισης στη θεραπεία και τη συμβουλευτική.

Περισσότερα...

© 2014 Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης