Log in

Εργαστήρι Συστημικής Θεραπείας: Άγχος και Κρίσεις Πανικού

Εργαστήριο Συστημικής Θεραπείας


2 και 3 Μαρτίου 2019


Άγχος και κρίσεις πανικού


Το συμπτωματικό άγχος γεννάει αυτό που φοβάται.


Όποιος υποφέρει από άγχoς και κρίσεις πανικού νιώθει την έντονη επιθυμία να ξεφορτωθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα και τις φυσιολογικές αντιδράσεις και σωματικές αισθήσεις που τα συνοδεύουν. Αυτό αφενός είναι πολύ κατανοητό, αφετέρου όμως περισσότερο συμβάλλει στη διατήρηση του άγχους και του πανικού που εμφανίζεται σε ορισμένες καταστάσεις. Σε όποιον θέλει να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην επίλυση της αγχώδους συμπτωματολογίας του θα συνιστούσα καταρχάς να κάνει πολύ μικρά βήματα. Επιπλέον, η αποφασιστικής σημασίας τέχνη στην αντιμετώπιση του άγχους συνίσταται στο να προσέχουμε και να αναγνωρίζουμε τα μικρά αυτά βήματα.

Περισσότερα...

Κλινική οικογενειακή ψυχολογία

Συστημικό σεμινάριο 2018/2019

Κλινική οικογενειακή ψυχολογία

Κατανοούμε και βοηθάμε οικογένειες

Περί υγείας και αρρώστιας στην οικογένεια

Οι οικογενειακές σχέσεις μπορούν να ενισχύσουν την υγεία των μελών μιας οικογένειας αλλά μπορούν και να συμβάλλουν στη δημιουργία, την εξέλιξη και τη θεραπεία ψυχικών διαταραχών. Αποφασιστικής σημασίας είναι το συναισθηματικό οικογενειακό κλίμα και η αντιμετώπιση των συγκρούσεων. Στο σεμινάριο αυτό θα φωτίσουμε τις συνάφειες αυτές και θα δείξουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για βοήθεια, συμβουλευτική και θεραπεία. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν τα επίκαιρα δεδομένα για όσα προλάβουμε μέσα σε αυτήν τη χρονιά από τα εξής κεντρικά θέματα της Κλινικής Οικογενειακής Ψυχολογίας:

  • Βία μέσα σε σχέσεις οικειότητας
  • Παιδικές ασθένειες και οικογενειακά σχήματα (πρότυπα, patterns)
  • Διαταραχές στην πρόσληψη τροφής
  • Σχιζοφρένεια και οικογένεια
  • Παιδιά "ψυχασθενών" γονιών
  • Εξάρτηση, οικογένεια και παιδιά
  • Στρες σε οικογένειες με υψηλό συγκρουσιακό δυναμικό
  • Παραμέληση και κακοποίηση παιδιών
  • Σεξουαλική κατάχρηση σε οικογένειες
  • Το συναισθηματικό οικογενειακό κλίμα

Εισηγητής: Τάσος Ζήσης, Υπεύθυνος του Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

Τόπος: Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Παπαδιαμάντη 2, Καλαμαριά.

Ημερομηνίες: Μια Τρίτη τον μήνα και ώρα 18.00 έως 20.15 στις ημερομηνίες:

18.9., 16.10., 20.11., 18.12.2018 και 15.1., 19.2., 19.3., 16.4. 14.5., 11.6.2019.

(Αν υπάρξει μεγάλος αριθμός ενδιαφερομένων θα γίνει και τμήμα Δευτέρας κάθε φορά μια μέρα πριν από τη συνάντηση της Τρίτης).

 

Αριθμός συμμετεχόντων: έως 25 άτομα.

 

Κόστος: 25,- € για κάθε συνάντηση.

 

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:

Τηλέφωνο 2310 423677, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία Ζευγαριών

Έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2014 ένας νέος κύκλος εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία Ζευγαριών. Η διάρκειά του θα είναι ετήσια και θα λήξει τον Ιανουάριο του 2015. Το κόστος ανέρχεται συνολικά στα 1.400 Ευρώ. Η ημερομηνία έναρξης θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014. Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα καταρτιστεί απο την ομάδα που θα συμμετέχει. Παρακαλώ να κάνετε ηλεκτρονικά δηλώσεις συμμετοχής. Προϋπόθεση είναι να εργάζεται κάποιος ή να μπορεί να εργαστεί με ζευγάρια. Δεν είναι απαραίτητο να έχει ολοκληρώσει ήδη μια συστημική εκπαίδευση.

Σεμινάριο αυτογνωσίας – Ανάπτυξη του προσωπικού στυλ θεραπείας

Με τον Τάσο Ζήση

Τα ιδιαίτερα δυνατά και αδύνατα σημεία μπορούν να αποτελούν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μέσα στις θεραπευτικές και συμβουλευτικές διαδικασίες, όχι όμως μόνον εκεί. Το να τα γνωρίζει κάποιος καλύτερα, δηλαδή να έχει κάνει εμπειρίες με τον εαυτό του, μπορεί να είναι το πρώτο βήμα, ώστε να αξιοποιεί τόσο τα δυνατά όσο και τα αδύνατα σημεία ή ότι ο ίδιος θεωρεί ως τέτοια για τους πιο διαφορετικούς σκοπούς. Το σεμινάριο αυτογνωσίας μπορεί να αξιοποιηθεί από τους συναδέλφους που εκπαιδεύονται ή έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους στη Συστημική Θεραπεία για να κάνουν περισσότερες εμπειρίες με τον εαυτό τους.

Περισσότερα...

Συστημική για αρχάριους

Το 2ήμερο αυτό σεμινάριο προσφέρει μια συμπαγή και εποπτική γενική εικόνα για τις βασικές έννοιες και τεχνικές της συστημικής προσέγγισης στη θεραπεία και τη συμβουλευτική.

Περισσότερα...

© 2014 Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης